skip to Main Content

Een Tour boeken 

Tenzij je een totaalpakket hebt geboekt bij een reisorganisatie, boek je waarschijnlijk een rondreis terwijl je op vakantie bent. Sommige tours kunnen gunstig zijn voor de bestemming, terwijl andere juist meer kwaad dan goed doen. Waar kun je dan op letten?

Boek bij een lokale organisatie

Het belangrijkste is om te boeken bij een lokale organisatie. Dan weet je zeker dat je geld binnen de bestemming blijft. Als je boekt bij een internationale organisatie of rechtstreeks bij je internationale hotel boekt, zullen de voordelen of commissies hoogstwaarschijnlijk in het thuisland van de organisatie terechtkomen en niet in het land van de bestemming. Als je een lokale gids hebt, krijg je ook meer authentieke verhalen over de bezienswaardigheid die je bezoekt.

Duurzaam transport

Het vervoer kan verantwoordelijk zijn voor veel uitstoot en daarom raden we aan om voor milieuvriendelijk vervoer te kiezen. In plaats van een stadstour met de auto te doen, kun je ook denken aan een fietstocht of een wandeltocht. Zo zie je ook meer van de stad.

Milieubescherming

De manier waarop een tour is georganiseerd, kan je veel vertellen over hun milieubewustzijn. Een tour die promoot dat je off-trail kunt lopen of rijden, is bijvoorbeeld vaak niet gericht op milieubescherming. Door off-trail te gaan, ontstaan paden die een van de grootste oorzaken van natuurschade zijn. Daarnaast zou je ook de dieren in de omgeving kunnen storen. Dat is jammer, want ook het bezoeken van natuurgebieden kan een belangrijke factor zijn bij het behoud van de natuur. Betaalde entreegelden dragen bijvoorbeeld vaak bij aan het natuurbehoud van dat gebied. Andere belangrijke factoren om rekening mee te houden zijn hoe activiteiten met dieren zijn georganiseerd, of activiteiten schadelijk kunnen zijn voor het milieu (zoals golfbanen die veel water gebruiken) en of de organisatie een extra stap zet in de bescherming van het milieu, bijvoorbeeld door gebruik te maken van recyclebare materialen.

Uitbuiting van de lokale bevolking

Ook al boek je lokaal, het kan toch voorkomen dat de gemeenschap die je bezoekt wordt uitgebuit omdat zij niet degenen zijn die er financieel van profiteren. Probeer daarom een ​​tour te boeken die op de gemeenschap gebaseerde toeristische activiteiten omvat, waarin je met de gemeenschap kunt omgaan. Probeer te allen tijde een korte tijd een gemeenschap te bezoeken die u alleen de mogelijkheid geeft om rond te lopen en foto’s te maken. De lokale gemeenschap heeft hier vaak geen baat bij, alleen de persoon die de tour heeft georganiseerd.

Arbeidsvoorwaarden

Dit is misschien wel het moeilijkst te herkennen bij het kiezen van een tour. Het is echter belangrijk om een ​​rondleiding te kiezen waarbij het welzijn van de medewerkers voorop staat. Het kan helpen om online beoordelingen op te zoeken om te zien wat anderen over de touroperator hebben geschreven. Ook kun je aandacht besteden aan de interactie tussen verschillende medewerkers en andere betrokkenen. Dit kan wijzen op hun relatie met elkaar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top