skip to Main Content

• Veel toeristen willen op vakantie zoveel mogelijk foto’s nemen. Dit wordt door de lokale bevolking niet altijd in dank afgenomen. Vraag dus altijd eerst toestemming voordat je een foto maakt. Op sommige plekken en momenten is het zelfs helemaal niet gepast om überhaupt foto’s te maken. Denk hierbij aan religieuze processies en ceremonies, badende mensen en legerobjecten. Verschillende inheemse volkeren geloven dat het nemen van een foto hun ziel weghaalt. Anderen wensen geld te ontvangen voor het maken van een foto. Ga hier respectvol mee om en maak niet koste wat het kost een foto.

• Neem foto’s van thuis mee. Mensen die je ontmoet tijdens je reis, vinden het erg leuk om te zien hoe jij thuis leeft en wie je familie is. Dit is pas echt culturele interactie!

• Maak je foto’s van de mensen die je tegenkomt, dan wordt je soms gevraagd om ze op te sturen. Beloof niks als je het niet waar kan maken.

• Je mag niet altijd foto’s maken in heiligdommen als tempels of tijdens religieuze festivals. Vraag dit altijd eerst na, het kan verboden zijn!

Klik hier voor meer informatie over sociaal verantwoorde fotografie.

Back To Top