skip to Main Content

Tijdens een familiereis naar Thailand werd ook de historische stad Sukothai aangedaan. Op de fiets bezochten we de ruïnes in deze oude stad, een van de Werelderfgoed sites van UNESCO. Het was, zoals altijd in de tropen, een warme en vochtige dag. Ondanks dat, zijn er in Thailand andere kledingvoorschriften dan bij ons, waar we ons ook aan moeten houden. Daarom was ik altijd heel duidelijk over het dragen van bedekkende kleding tijdens de reis. Zeker bij het bezoeken van tempels waren de kledingvoorschriften van essentieel belang. Dat weerhield een 18 jarige jongen uit de groep niet om zijn shirt uit te trekken tijdens de verkenning van de ruïnes in Sukothai. Toen ik hem daarop aansprak vond hij het zijn eigen zaak wat hij wel en niet aanhad. En we waren toch geen tempels aan het bezoeken, maar ruïnes? Later heb ik vanuit de groep gehoord dat hij toch nog is aangesproken door de park autoriteiten over de kledingvoorschriften en dat hij alsnog zijn shirt heeft aangetrokken. Soms is de overredingskracht van een reisbegeleider niet voldoende en heb je wat hulp nodig van buitenstaanders. Wij zijn gasten in het land dat wij bezoeken en daarom is het niet meer dan normaal om je aan te passen aan de normen en waarden die daar gelden.

• Je gaat op vakantie naar een land met een heel andere cultuur en manier van leven dan wij die gewend zijn. Ga daarom in Islamitische en andere verre landen nooit topless zonnen en trek wat meer kleren aan als je naar een lokale markt gaat. Heilige plekken als tempels en moskeeën zijn verboden terrein in schaarse kleding; bedek dus je armen en benen. Als je rekening houdt met de normen en waarden van de lokale bevolking, zullen zij jouw ook met meer respect behandelen. Bekijk wat de dresscode is van het land dat jij gaat bezoeken.

• Het dragen van traditionele kleding van het land dat je bezoekt, maakt je vakantie beleving zeker intenser en leuker. Een praatje met de lokale bevolking is zo makkelijker gemaakt. Ze zullen het zeker waarderen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top