skip to Main Content

Passende Kleding 

‘Tijdens een familie-uitstapje naar Thailand werd ook de historische stad Sukothai bezocht. Op de fiets bezochten we de ruïnes in deze oude stad, een van de UNESCO-werelderfgoederen. Het was, zoals altijd in de tropen, een hete en vochtige dag. Desondanks gelden er in Thailand andere dresscodes dan de onze, waar wij ons ook aan moeten houden. Daarom was ik altijd heel duidelijk over het dragen van bedekkende kleding tijdens de reis. Vooral bij het bezoeken van tempels was de dresscode essentieel. Dat weerhield een 18-jarige jongen van de groep er niet van om zijn shirt uit te trekken tijdens het verkennen van de ruïnes in Sukothai. Toen ik er met hem over sprak, dacht hij dat het zijn eigen zaak was, wat hij droeg en wat hij niet droeg. En we bezochten geen tempels, of wel, we bezochten ruïnes? Later hoorde ik van de groep dat hij door de parkautoriteiten was benaderd over de dresscode en dat hij uiteindelijk zijn shirt aantrok. Soms is de overtuigingskracht van een reisleider niet genoeg en heb je wat hulp van buitenstaanders nodig. Wij zijn te gast in het land dat we bezoeken en daarom is het niet meer dan normaal om ons aan te passen aan de normen en waarden die daar gelden.’

  • Soms ga je op vakantie naar een land met een heel andere cultuur en manier van leven dan we gewend zijn. Ga daarom in islamitische en andere verre landen nooit topless zonnen en trek wat meer kleding aan als je naar een lokale markt gaat. Heilige plaatsen, zoals tempels en moskeeën, zijn verboden terrein in schaarse kleding, dus bedek je armen en benen. Als je rekening houdt met de waarden van de lokale bevolking, zullen ze je ook met meer respect behandelen. Kijk wat de dresscode is van het land dat je gaat bezoeken. 
  • Het dragen van traditionele kleding uit het land dat je bezoekt, maakt je vakantie-ervaring zeker intenser en leuker. Een praatje met de lokale bevolking wordt zo makkelijker gemaakt. Ze zullen het zeker waarderen!
  • Informeer vooraf welke regels en adviezen gelden voor de regio die u bezoekt.
  • Respecteer andere culturen en bedek je schouders en knieën wanneer je een heilige plaats bezoekt.
  • Vermijd kleding met sportieve, religieuze of militaire symbolen, scheldwoorden, nationale vlaggen en alle woorden die zijn geschreven in een taal die u niet kunt vertalen.
  • Strandkleding hoort op het strand en mag alleen daar worden gedragen.
  • Wijde kleding en open schoenen kunnen als respectloos en aanstootgevend worden ervaren.
  • Het is aan te raden hoeden of petten af ​​te doen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top