skip to Main Content

• Een goede voorbereiding is het halve werk! Wil je het maximale uit je vakantie halen, bereid je dan goed voor: haal gidsen over de bestemming in huis en zoek informatie op via het internet. Verdiep je van tevoren in het land waar je naar toe gaat, dit verhoogd ook de vakantiepret en laat je niet voor onaangename verrassingen staan

• Naast de standaard reisinformatie in reisgidsen, kun je je ook wat meer verdiepen in de cultuur, politiek en levenswijze van een land door er boeken en artikelen over te lezen. Lees bijvoorbeeld een boek van een journalist die in het betreffende land gevestigd is. Ook reisverhalen kunnen informatief zijn. Als je naar China gaat, moet je zeker het boek “Wild Swans” van Jung Chang lezen om je te verdiepen in de eeuwenoude cultuur van China.

• Internet is onuitputtelijke bron van informatie, ook als het om duurzaam toerisme gaat. Op internet kan je zoeken naar tour operators, verblijfsmogelijkheden, excursiemogelijkheden, etc, die op een goede manier omgaan met de natuur, het milieu en de lokale bevolking. Kijk ook of ze gecertificeerd zijn, een ecolabel hebben. Ook is er een keur aan websites die gespecialiseerd zijn in allerlei facetten van duurzaam toerisme. Op de links pagina vind je hier een uitgebreide selectie van. Lees je in voordat je op reis gaat.

• Leer een aantal woorden en uitdrukkingen in de taal van je vakantieland. Bijvoorbeeld lokale begroetingsrituelen en manieren om iemand te bedanken. Dit wordt erg op prijs gesteld door de ober in het restaurant, de chauffeur van de taxi en de receptioniste in het hotel. Je raakt zo ook makkelijker in contact met de mensen die je tegenkomt tijdens je vakantie.

• Boek je reis bij een reisbureau en/of tour operator die aandacht heeft voor de milieuproblematiek en mensenrechten in het land en duurzame reizen aanbiedt. Werken ze samen met lokale agenten, hoteleigenaren en tourbedrijfjes? Steunen ze projecten die de lokale bevolking en/of de natuur ten goede komen? Vraag hiernaar om een verantwoorde keus te kunnen maken.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top