skip to Main Content

Fair Tourism streeft naar eerlijker toerisme, waarbij de natuur behouden wordt en de lokale bevolking actief betrokken is. We willen natuurlijk allemaal dat toekomstige generaties ook nog kunnen genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Door mensen enthousiast te maken voor duurzaam toerisme, creëren we bewustwording voor het belang van behoud van natuur en milieu en betrokkenheid van de lokale bevolking op toeristische bestemmingen. Deze website staat bol van (achtergrond) informatie over duurzaam toerisme en hoe je hier als reiziger aan bij kan dragen.

Ons doel is tweeledig: enerzijds willen wij mensen (studenten, consumenten en andere geïnteresseerden) enthousiast maken voor duurzaam toerisme. Wij doen dat door verschillende initiatieven te ontplooien, zoals het organiseren van workshops/gastcolleges, het ontwikkelen van onderwijsmateriaal en excursies/uitwisselingsreizen. Anderzijds ondersteunen wij lokale gemeenschappen in bestemmingslanden met het opzetten van kleinschalige toerisme projecten die bijdragen aan armoedebestrijding en natuurbehoud.

Fair Tourism zet zich in voor een duurzamer toerisme. Wij doen dit in nauwe samenwerking met de verschillende belanghebbenden, zoals de reisindustrie, de overheid, de ontwikkelingsorganisaties en de bestemmingen zelf. Daar maakt ook de lokale bevolking deel van uit. Daarnaast is bewustwording van de consument over een betere manier van reizen essentieel in dit proces. Duurzame ontwikkeling in het toerisme betekent namelijk betrokkenheid en verantwoordelijkheid van alle partijen: iedereen kan zijn steentje hieraan bijdragen.

Back To Top