skip to Main Content

“Zelfs als ik geen geld verdien, zou ik elke keer een supervisor als Charlotte kiezen, omdat wij als team in iets buiten onszelf geloven.”
Mahendra Sherkhane (Vrijwilliger uit India, woonachtig in Duitsland)

Fair Tourism streeft naar een rechtvaardiger toerisme, waarbij de natuur behouden blijft en de lokale bevolking actief betrokken wordt. Natuurlijk willen we allemaal dat toekomstige generaties kunnen genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Door mensen enthousiast te maken voor duurzaam toerisme creëren we bewustzijn voor het belang van het behoud van natuur en milieu en het betrekken van de lokale bevolking bij toeristische bestemmingen. Deze website staat vol met (achtergrond)informatie over duurzaam toerisme en hoe u als reiziger hieraan kunt bijdragen.

Ons doel is tweeledig: enerzijds willen we mensen (studenten, consumenten en andere geïnteresseerden) enthousiast maken voor duurzaam toerisme. Dit doen we door het ontwikkelen van diverse initiatieven, zoals het organiseren van workshops / gastcolleges, het ontwikkelen van educatief materiaal en excursies / uitwisselingsreizen. Anderzijds ondersteunen we lokale gemeenschappen in bestemmingslanden met het opzetten van kleinschalige toeristische projecten die bijdragen aan armoedebestrijding en natuurbehoud.

“Een stage bij Fair Tourism was voor mij een geweldige kans om te leren hoe CBT-concepten daadwerkelijk in de praktijk worden toegepast.”
Haruna Chinzei (Japanse stagiaire, studeert aan de Radboud Universiteit)

Eerlijk toerisme zet zich in voor duurzamer toerisme. Dit doen we in nauwe samenwerking met diverse belanghebbenden, zoals de reisindustrie, de overheid, ontwikkelingsorganisaties en de bestemmingen zelf. Ook de lokale bevolking maakt daar deel van uit. Daarnaast is bewustwording van de consument over een betere manier van reizen essentieel in dit proces. Duurzame ontwikkeling in het toerisme betekent betrokkenheid en verantwoordelijkheid van alle partijen: iedereen kan hieraan bijdragen.

 

MEET OUR TEAM

Back To Top