skip to Main Content

Sekstoerisme 

 

3. Februari 2014

De reisindustrie brengt een onwenselijke ontwikkeling met zich mee. In veel ontwikkelingslanden is het elke dag een strijd om te overleven. Vaak is er geen werk, waardoor er ook bijna geen inkomsten binnen komen om eten te kunnen kopen. Steeds meer jonge kinderen worden door hun familie verkocht aan hoerenhuizen in de grote stad. Kinderen hebben hier weinig over te zeggen en al hun verdiensten gaan naar hun pooier. Kindersekstoerisme komt veelvoudig voor in Azië (o.a. Thailand, Filippijnen), Zuid-Amerika, de Caribische Eilanden en Afrika.

Er zijn sekstoeristen die speciaal naar de bestemming toe gaan om seks te hebben met minderjarigen. Maar de grootste groep sekstoeristen is gewoon op vakantie op de bestemming, en komt in contact met de kinderen, bijvoorbeeld bij het uitgaan. Vaak weten deze toeristen niet dat deze meisjes/jongens minderjarig zijn.

De internationale organisatie ECPAT zet zich in tegen commerciële uitbuiting van kinderen. Deze organisatie probeert de reisindustrie, de overheid, het onderwijs en de toerist bewust te maken van dit probleem, zodat er maatregelen genomen kunnen worden om kindersekstoerisme tegen te gaan. Er is een belangrijk rol weggelegd voor de reisindustrie in de strijd tegen kindersekstoerisme. De internationale hotelketen Accor steunt ECPAT in het beschermen van kinderen tegen seksuele uitbuiting door middel van beleid en informatievoorziening naar klanten toe.

Klik hier voor de website van ECPAT. Ook Plan Nederland en Terres des Hommes voeren campagne tegen kindersekstoerisme.

Back To Top