skip to Main Content

Werken met Fair Tourism

Jaranya Daengnoy (Director CBT Network Thailand): “In 2005 en 2006 was Charlotte een gids voor de Sawadee-reisgroep uit Nederland, een oude vriend van de CBT-gemeenschap waar onze organisatie, REST, de gemeenschap al meer dan een decennium op de markt heeft gebracht. Ze bedacht richtlijnen voor het ontwikkelen van eerlijk toerisme. Moeten we het Karenni (long-neck)-toerisme steunen of kijken naar mogelijkheden voor CBT? Ons antwoord is dat actiegericht denken is om open ruimte te ontwikkelen voor verantwoordelijke toeristen om nu actie te ondernemen. Omdat ze pre-tijdens-post hun reis zullen hebben om meer te bezoeken dan eten, accommodatie, routebeschrijvingen. Dat wil zeggen, leerstijl creëren. Leerervaringen – Respecteer en deel. Over de waarde, schoonheid, verschillen tussen landen en de gemeenschappen die ze bezoeken. Ze komen samen om een verantwoorde lerende samenleving voor toeristen te creëren. Om je te ontwikkelen tot een actieve burger ”.

 

Fair Tourism als Gastspreker

 

Fleur van der Neut

Fleur van der Neut Bachelor student aan de BUas/WUR

”Ik wil je nog eens bedanken voor je inspirerende lecture die je ons gisteren hebt gegeven. Het is heel duidelijk hoe je voor dit onderwerp brandt. Ik vind dit een ontzettend interessant onderwerp en organisatie. Ik zou daarom graag in contact met jullie willen blijven, ook over de working group. En ik weet dat ik nog een jaartje moet maar ik zou het ook ontzettend leuk vinden om mijn thesis bij jullie te doen!”

Inge Gijsbers

Inge Gijsbers universitair hoofddocent Duurzaam Toerisme Management bij Saxion Hogeschool

“Charlotte is een uitstekende gastspreker en weet onze studenten van toerisme management te inspireren met haar drive, passie en enthousiasme. Een meerwaarde voor elk programma over verantwoord reizen met wederzijds respect voor lokale tradities, rekening houdend met de culturele context’’.

Brigitte Nitsch

Brigitte Nitsch Universitair hoofddocent Duurzaam Toerisme bij Stenden Hogeschool

“De opleiding Toerisme Management van NHLStenden in Leeuwarden krijgt al jaren gastcolleges van Fair Tourism. Ook zijn studenten bezig geweest met het doen van onderzoek om aandacht te vragen voor de Kayan en het gemeenschapstoerisme, in Nederland en in Thailand. Zoals altijd zijn deze gastcolleges inspirerende studenten en docenten op bachelor- en masterniveau. Leren dat toerisme relateert aan de SDG’s, inclusiviteit en armoedebestrijding. Het heeft geleid tot interessante discussies en perspectieven op CBT en de ontwikkeling van toerisme in het algemeen. Heel erg bedankt hiervoor. “

 

Stagiaires, Vrijwilligers en Scriptie Studenten

 

Haruna Chinzei

Haruna Chinzei Voormalige Stagiair

“Stage bij Fair Tourism was voor mij een geweldige kans om te leren hoe CBT-concepten daadwerkelijk in de praktijk worden beoefend. Projecten waaraan we werken met het dorp Huay Pu Keng zijn zeer dynamisch en creatief, en het werken met een zeer gemotiveerd team gaf me veel inspiratie en stimuleerde mijn leerproces.’’

Saranyu Laemlak

Saranyu Laemlak Voormalige Stagiair

“Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om samen te werken met een diverse en ervaren groep collega’s van Fair Tourism Foundation. Ik heb niet alleen vanuit een ander perspectief over community-based toerisme in Thailand kunnen leren, maar ik heb ook mijn houding ten opzichte van community-based toerisme kunnen veranderen. Ik aarzelde vroeger over een overgang naar CBT tussen verschillende gemeenschappen. Nu ontdekte ik dat ik geïnteresseerd ben in het CBT-project in Huay Pu Keng, Mae Hong Son, Thailand. “

Sina Aline Schmidt

Sina Aline Schmidt Voormalige Vrijwilliger

“Als vrijwilliger voor Fair Tourism is het geweldig om met veel verschillende mensen en organisaties samen te werken. Ik vind het heel leuk om een ​​verschil te maken met betrekking tot community-based tourism. “

Nikkie Visser

Nikkie Visser Voormalig vrijwilliger en scriptie Student

”In september 2017 gaf Charlotte een gastcollege aan mijn klas bij hogeschool Inholland. Het gastcollege ging over de Kayan in Huay Pu Keng. Ik vond dit zo een ontzettend interessant onderwerp vandaar dat ik Charlotte gelijk een email had gestuurd om te vragen naar scriptie mogelijkheden. Ik kreeg al snel een enthousiaste email terug met daarin dat Charlotte het erg leuk leek als ik mijn scriptie voor Fair Tourism ging schrijven. In februari 2018 was ik begonnen aan mijn scriptie, ik had een paar keer met Charlotte afgesproken om goed tot het probleem en doel te komen van het onderzoek. Voor ongeveer een maand heb ik veldonderzoek in Thailand gedaan. Wat was dat geweldig om deel te zijn van een andere cultuur voor een lange tijd. Het was een bijzondere ervaring. Na mijn scriptie succesvol te hebben afgerond heeft Charlotte mij gevraagd om vrijwilligerswerk te doen voor Fair Tourism, dit heb ik met beide handen aangepakt. Het vrijwilligerswerk bestond uit studenten begeleiden met het schrijven van hun scriptie, gastcolleges geven en informatieve tekstjes schrijven voor de website. Ik heb het vrijwilligerswerk tot mei 2020 gedaan, daarna kreeg ik het druk met werk en begon ik eind augustus aan de master Tourism, Society and Environment aan de universiteit van Wageningen”.

Mahendra Sherkane

Mahendra Sherkane Vrijwilliger

“Als student die op zoek was naar nauwkeurig leiderschap en werk dat vreugde in het hart brengt, was ik verheugd om als stagiair te werken bij Fair Tourism Foundation. Het samenbrengen van de ideeën als een relatief nieuw team, om aan een doelgerichte situatie te werken, pragmatische vaardigheden voor het leven te leren, om een ​​cruciale transformatie in het leven van inheemse gemeenschappen tot stand te brengen, voelde bevredigend. Ik hoop dat meer organisaties studenten toelaten om hun sterke punten te verkennen, net zoals ik dat zou kunnen met een team uit verschillende culturen. “Zelfs als ik geen geld verdien, zou ik elke keer een supervisor als Charlotte kiezen, omdat we als team in iets buiten onszelf geloven.”

Celina Sczyslo

Celina Sczyslo Vrijwilliger en voormalige Stagiair

"Charlotte, ik wil je bedanken voor het feit dat je zo’n ondersteunende teamleider bent, ik denk dat iedereen het met me eens zou zijn dat we je allemaal graag willen helpen bij het verspreiden van deze belangrijke boodschap van Fair Tourism! Je laat echt iedereen zich gewaardeerd en waardevol voelen in de organisatie en dat is zeker niet vanzelfsprekend. Dus bedankt dat je me deze kans hebt geboden, ook al kan ik nu niet zo actief zijn als voorheen, ik ben zo blij deel uit te maken van dit geweldige team en jou te hebben als inspiratiebron!"

Melanie Franssens

Melanie Franssens Stagiair en scriptie student

"Ik werk drie dagen per week voor Fair Tourism als stagiair. Ik ben hier nog vrij nieuw, maar zo voelt het helemaal niet. Vanaf het begin van mijn stage hier, heb ik taken toegewezen gekregen die verantwoordelijkheid vergen. Wetend dat mijn werk de toeristenindustrie zal helpen duurzamer te worden, ook al is het maar een klein beetje, maakt me trots en vastbesloten om hard te werken. Het enthousiasme van alle studenten, vrijwilligers en ook van de directrice Charlotte zelf, maakt Fair Tourism een ​​hele fijne plek om te werken. Daarnaast heeft Fair Tourism een ​​werkomgeving waarin je echt vrij bent om zelf creatieve ideeën en oplossingen te bedenken, wat het werken bij Fair Tourism erg vervullend maakt!"

Myrthe Koster

Myrthe Koster Vrijwilliger

Ik werkte samen met Fair Tourism voor een van mijn cursussen om een ​​ontwikkelingsproject op te zetten in Huay Pu Keng. Toen dit na een semester afgelopen was, kreeg ik de kans om als stagiair te gaan werken bij Fair Tourism. Nu een half jaar later heb ik zoveel geleerd over promotie, marketing, communicatie, duurzaamheid, toerisme, etc. Door in een internationaal team te werken met studenten met allerlei verschillende achtergronden (bv. Studie), leer je veel nieuwe perspectieven en inzichten in onderwerpen die je misschien voorheen niet kenden. Naast het werken in teamverband biedt de directrice Charlotte ook voldoende mogelijkheden om je eigen vaardigheden in te zetten en je ook op individueel niveau te ontwikkelen en te groeien. Het is leuk om creatieve problemen en oplossingen op het gebied van duurzaam toerisme te kunnen bedenken en deze in het echt toe te passen!

Wil jij ook stagiair worden of je scriptie schrijven bij Fair Tourism? Klik hier voor de mogelijkheden!

 

Ervaringen van Huay Pu Keng

 

Raphael Ansart

Raphael Ansart Reisinspector voor Fox Reisen

“Ik had het geluk om het dorp Huay Pu Keng te bezoeken in november 2019, dus vlak voordat Thailand zou binnenkomen een lange lockdown-periode vanwege het coronavirus. U bereikt het dorp per boot. De boottocht zelf is al een unieke ervaring als je steeds dieper door de jungle gaat terwijl je geniet van het prachtige landschap aan de oevers van de rivier. Zodra je het dorp bereikt, verwelkomen de vriendelijke dorpelingen je aan de oevers van de rivier. Na een paar meter klimmen kom je in de hoofdstraat van het dorp waar je meteen verschillende vrouwen met ringen om hun nek in hun huis ziet; de zogenaamde ‘lange nek’. Ik raad je aan om voldoende tijd te nemen om door het dorp te slenteren om de sfeer op te snuiven. Bovenin het dorp vind je de dorpsschool die zeker een bezoek waard is. Als je door het dorp loopt, kom je ook verschillende lachende kinderen tegen die spelen. Je kunt ook een klein pad aflopen naar een veld waar je verschillende ‘totempalen’ zult vinden die worden gebruikt tijdens lokale ceremonies. Op deze manier leer je meer over de unieke Kayan-cultuur. Het hoogtepunt voor mij was echter het volgen van een workshop in het dorp waar ik een beker maakte van bamboe. Met hulp van de bekwame dorpelingen doorloop je het hele proces om zelf de bamboe beker te maken. Uiteindelijk heb je een leuk souvenir gemaakt dat je mee naar huis mag nemen. Dit maakte mijn bezoek aan dit dorp erg uniek omdat het niet alleen gaat om snel een paar foto’s te maken. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een leuke activiteit georganiseerd door de dorpelingen. Ik besloot ook om ter plaatse te lunchen in een van de dorpshuizen. Een simpele maar o zo lekkere maaltijd! Na ongeveer 3 uur verliet ik het dorp weer per boot. Je verlaat het dorp met niet alleen mooie plaatjes, maar ook leuke herinneringen! Je hebt op een ongedwongen manier contact kunnen leggen met meerdere dorpelingen en je hebt een uniek souvenir gemaakt dat je mee naar huis kunt nemen. Ik kan een bezoek aan dit dorp ten zeerste aanbevelen, omdat u er zeker van kunt zijn dat u op een verantwoorde manier bijdraagt ​​aan duurzaam toerisme. Je weet dat je geld rechtstreeks naar de gemeenschap gaat en door dit te doen draag je bij aan de ontwikkeling van het dorp terwijl ze hun unieke cultuur kunnen behouden’’.

Jasmijn Grundel

Jasmijn Grundel Voormalig werknemer bij Better Places

“Tijdens ons bezoek aan Huay Pu Keng hebben we een workshop gedaan met het maken van een armband. Tijdens deze workshop maak je echt contact met de mensen die er wonen. Ze staan ​​open voor contact en praten graag over hun dagelijkse leven. De meeste mensen gingen eten halen tijdens ons verblijf. Maar ze hebben er alles aan gedaan om de workshop te laten gebeuren! Na de workshop hebben we een heerlijke lokale lunch gehad. Voor een echte en lokale ervaring raad ik een van de workshops echt aan!’’

Partners

Keeley Warren

Keeley Warren Founder and Editor of Wanderlust with a Purpose and Founder of Mankind Digital

website

"Charlotte en ik kwamen met elkaar in contact door onze passie voor de toeristische sector en onze gedeelde visie voor een industrie die meer verantwoorde toeristische ervaringen, diensten en initiatieven biedt aan zowel reizigers als lokale gemeenschappen. Sindsdien hebben we samengewerkt aan het creëren van een aantal artikelen die community-based toerisme en verantwoord reizen promoten, waaronder de publicatie van een artikel geschreven door Fair Tourism voor de Wanderlust with a Purpose website dat onderzoekt hoe community-based toerisme gendergelijkheid kan bevorderen. Dank je wel, Charlotte en het hele team van Fair Tourism Foundation, voor jullie voortdurende steun en voor jullie toewijding aan het verspreiden van een bewustzijn van de voordelen die community-based toerisme kan bieden."

Back To Top