skip to Main Content

Plastic in Azië

Het grootste deel van het gebruikte plastic afval komt uit een kleine groep landen. Deze landen liggen vooral in Azië. Het toerisme en de economie in deze landen groeit snel maar vaak is er nog geen efficiënt recycleprogramma ontwikkeld. De helft van het geproduceerde plastic wordt maar een enkele keer gebruikt voor het wordt weggegooid. In Cambodja is het project RefillNOTlandfill opgericht om het eenmalig gebruik van plastic producten te verminderen. Het project werkt samen met de toeristen en veel toonaangevende organisaties in Cambodja.

Refill NOT Landfill, milieu verantwoord op reis

Door heel het land zijn water refill stations geplaatst, deze zijn met name gevestigd in hotels, restaurants, cafés en NGOs. De meeste bijvul stations bevinden zich in Siem Reap, de toeristische trekpleister in Cambodja. Buiten Siem Reap zijn een groeiend aantal water stations gevestigd in Phnom Penh, Sihanoukville, Battambang, Kampot en Kep. Met behulp van een online kaart op hun website, is het gemakkelijk om de refill stations te vinden. De RefillNOTlandfill herbruikbare waterfles, die op veel verschillende locaties verkrijgbaar is, kan gratis worden bijgevuld bij de refill stations. De aankoop van één herbruikbaar flesje betekend de rest van de vakantie gratis gezuiverd water en geen plastic waterflesjes meer. De snelle toename van samenwerkingen verhoogd het aantal refill stations in en buiten Siem Reap snel. Op het moment ligt de focus van het project in Cambodja maar samenwerkingen in omringende landen worden ontwikkeld.

Langzaam een plasticfree Cambodja

De lokale bevolking wordt zich steeds meer bewust van de schadelijke gevolgen van het gebruik van plastic. Niet wordt er alleen actief samen gewerkt met het project RefllNOTlandfill, in omliggende dorpen wordt afval opgeruimd, afval wordt vaker in de vuilnisbakken gegooid en er worden minder plastic producten gekocht. Iedereen draagt zijn steentje bij.

Bekijk onze video voor meer informatie.
Voor meer informatie over een aantal partners van RefillNOTlandfill, kunt u terecht bij de
volgende websites:

Jaya House RiverPark
Phare The Cambodian Circus
Resort La Villa Lotti
Lubd Hostel
Sister Srey
Little Red Fox
The Angor Hospital for Children
GlobalTeer

Back To Top