skip to Main Content

Uitgaven

Het bezoeken van een bestemming kan een land financiële voordelen opleveren. Hoe jij jouw geld uitgeeft, is echter de moeite waard om nader over na te denken. Soms komt het geld dat je uitgeeft niet in het land terecht, maar vloeit het terug naar het thuisland van het bedrijf waar je koopt. Dit fenomeen wordt ook wel economische lekkage genoemd. Daarom is kopen bij lokale winkels belangrijk om de mensen die op de bestemming wonen te ondersteunen. Zo profiteren niet alleen de mensen die in de toeristenbranche werken van jouw verblijf, maar ook de anderen. Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het uitgeven van geld op de bezochte bestemming. Hieronder geven we je wat tips om lokaal geld uit te geven.

  • Probeer jouw dagelijkse artikelen, zoals zonnebrandcrème en shampoo, lokaal te kopen. Dit kan op de lokale markt of de lokale supermarkt. Als je deze artikelen in jouw internationale hotel koopt, worden de producten vaak geïmporteerd en vloeien de netto voordelen terug naar het land van herkomst van het hotel. Een mooi voordeel voor jou als bezoeker is dat de producten in de lokale winkels vaak ook goedkoper zijn.
  • Ga op excursies met een lokale touroperator. Net als bij het uitgeven van geld in lokale winkels, blijft het geld op de bestemming en komt het terecht bij de lokale bevolking.
  • Soms hebben mensen de neiging om te gaan met wat ze al weten. Dus eten waar ze bekend mee zijn of dezelfde dranken drinken als ze thuis zouden doen. Een voorbeeld hiervan is het drinken van Coca-Cola. Dit is een Amerikaans merk en daarom gaat de winst terug naar de Coca-Cola Company in de Verenigde Staten. Een bestemming is meer gebaat als je een drankje of maaltijd bestelt, die ofwel in het land wordt geproduceerd of met lokale ingrediënten wordt bereid. Op die manier worden ook de lokale leveranciers ondersteund. Daarom kun je in plaats van je Coca-Cola vers fruitsap bestellen, dat ook nog eens gezonder is.
  • Veel producten op lokale markten zijn namaak, denk maar aan Gucci tassen, horloges en videogames. De douane in jouw thuisland kan je een fikse boete geven voor het importeren van deze namaakgoederen.
  • Geef nooit geld, snoep of andere producten aan bedelaars, want dat stimuleert alleen maar de bedelaars industrie. Het is misschien schokkend om te horen, maar bedelen wordt vaak veroorzaakt door de toeristenindustrie. Omdat toeristen geld of producten aan kinderen geven, gaan deze kinderen vaak de straat op om te bedelen. Dit betekent dat ze niet meer naar school gaan en dat verkleint de kans om uit de armoede te komen. Op deze manier wordt het een vicieuze cirkel. Als je geld wilt geven, doe dat dan op een collectieve manier, bijvoorbeeld door te doneren aan een lokaal project.
  • Dezelfde vicieuze cirkel ontstaat vaak door het kopen van producten van kinderen. Toeristen hebben de neiging om producten van kinderen te kopen, omdat ze er schattig uitzien of medelijden met ze hebben. Dit kan er echter toe leiden dat ouders kinderen van school halen en aan het werk zetten om een ​​hoger inkomen te verdienen. Daarom is het aan te raden om uw souvenirs of andere producten van volwassenen te kopen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top