skip to Main Content

• Koop je dagelijkse spullen, zoals zonnecrème en eten, bij lokale winkeltjes in plaats van in de hotellobby. Het is niet alleen goedkoper, je steunt er de lokale economie mee.

• Mensen zijn geneigd om op vakantie dingen te eten en te drinken die ze kennen. Drink eens niet coca-cola, maar verwen jezelf met verse vruchtensappen die in veel tropische landen overal verkrijgbaar zijn. Deze drankjes zijn niet alleen lekkerder, je steunt er ook de lokale industrie mee. Coca-cola wordt ingevlogen, waardoor het geld terugvloeit naar het Westerse coca-cola concern.

• Veel producten op lokale markten zijn namaak: denk maar gucci tassen, horloges en videospelletjes. De douane in Nederland kan je een fikse boete geven voor het invoeren van deze namaakspullen.

• Geef nooit zomaar geld aan bedelaars: bedelarij is vaak door het toerisme ontstaan: doordat toeristen zomaar geld gingen geven aan de lokale bevolking, werd dit de manier om geld te verdienen. Ook kinderen vragen vaak om geld, pennen of snoepjes. Omdat toeristen dat geven, gaan ze niet meer naar school, maar hangen ze op straat rond om te bedelen. Als je geld wil geven, doe dat dan op een collectieve manier, bijvoorbeeld bij de projecten die u bezoekt. Denk hierbij aan een donatie van geld of spullen aan een school, weeshuis of ziekenhuis. Ook een donatie aan een natuurbeschermingsproject of een dorp dat u bezoekt kan een bijdrage leveren aan natuurbehoud en/of armoedebestrijding.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top