skip to Main Content

Vervoer

• Voor de korte en middellange afstanden kun je heel goed de trein of bus nemen ipv de auto of het vliegtuig. Het is een comfortabele en relatief snelle manier van vervoer.

• Het vliegtuig en de auto zijn de meest vervuilende vervoersmiddelen: ze stootten veel CO2 uit en dragen daarom bij aan het broeikaseffect (opwarming van de aarde). Ga daarom voor de korte en middellange afstanden met de bus of de trein. Als je ver weg gaat, en je het vliegtuig moet nemen, bedenk dan dat je klimaat neutraal kan vliegen met Trees for Travel of Greanseat.

• Wij Nederlanders staan altijd met z’n allen in de file als we wat vrije dagen hebben. Bedenk dan ook dat je met de trein geen files hebt. Ook kun je lekker doorrijden als je niet in het hoogseizoen of op vrije dagen op vakantie gaat.

Verblijf

• Kies als het even kan voor een lokaal gerunde accommodatie. Deze accommodaties zijn vaak kleinschaliger, minder toeristisch, maken gebruik van lokale producten en materialen en ademen de lokale sfeer uit. Ook kom je veel meer in contact met de lokale bevolking. Dat is toch veel leuker dan 5-hoog in een onpersoonlijk all-inclusive hotel te zitten, waar je de hele dag alleen maar aan het eten en aan het rondhangen bent? Dat kan je op Zandvoort ook doen! Klik hier voor een lijst van lokaal gerunde, duurzame accommodaties.

• Als je niet op de kamer bent, zet het licht en de airco dan uit.

• Veel landen hebben te kampen met waterschaarste. Pas hier je waterverbruik op aan. Ga dan liever douchen in plaats van in bad.

• Steeds meer hotels bieden hun gasten de mogelijkheid om je handdoek en beddengoed meerdere dagen te gebruiken. Doe hier aan mee en bespaar daarmee vele liters water en zeep! Want als je thuis bent gebruik je toch ook niet elke dag een nieuwe handdoek?

• Probeer net als thuis, op te letten waar je je afval laat. Jij vindt het toch ook niet leuk als toeristen al hun rommel achterlaten in jouw straat of in het nabijgelegen park?

• Overnacht ook eens bij de mensen thuis: zo kom je echt in contact met de lokale bevolking, leer je hoe zij leven en ga je naar huis met unieke ervaringen en bijzondere herinneringen die je leven lang bij blijven.

• Als je lange afstanden moet maken tijdens je reis, kan het helpen om een binnenlandse vlucht te nemen. Maar bedenk dat het veel leuker is om de trein of bus te nemen, omdat je dan veel meer ziet van het land en je in contact komt met de meereizende bevolking. Wie wil die bijzondere landschappen en ontmoetingen nou missen? Neem de tijd en maak gebruik van het openbaar vervoer.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top