skip to Main Content

• Behandel de lokale bevolking met respect. Wie wil er nou puur als toeristische attractie en mooi fotoplaatje worden behandeld?

• Leer de lokale gebruiken kennen en respecteren. Besef dat andere mensen andere tijdsbegrippen en denkpatronen hebben. Pas je aan!

• Sta open voor de mening en manier van denken van de mensen die je tegenkomt. Je kunt van elkaar leren.

• Houd rekening met de ‘kledingvoorschriften’ van het land dat je bezoekt. Hoe is de lokale bevolking gekleed? Toch ook niet in bikini, bermuda en korte topjes? Pas je qua kleding aan aan wat normaal is in het land dat je bezoekt en je zult zien dat je je meer op de gemak voelt en minder lastig gevallen wordt door mensen die je iets willen verkopen.

• Voordat je een foto neemt van iemand, vraag dan altijd van tevoren toestemming. Als iemand niet op de foto wil, respecteer dat dan! In sommige landen willen mensen niet op de foto, omdat zij geloven dat hun ziel dan afgenomen wordt.

• Maak zoveel mogelijk lokale uitgaves tijdens je vakantie. Door het eten in lokale restaurantjes en het kopen van lokale producten/souvenirs, heb je een unieke vakantiebeleving, en daarnaast steun je de lokale economie

• Probeer zoveel mogelijk contact te maken met de lokale bevolking. Zij vinden het leuk om met jou te praten over waar jij vandaan komt, en jij kan weer leren hoe zij leven. Zo leer je elkaars cultuur kennen, en heb je echt het idee dat je op reis bent!

• In plaats van op zoek te gaan naar dat ‘paradijs op aarde’, zie het als een verrijking van je leven om een andere wereld binnen te stappen en dit te mogen aanschouwen.

• Bezoek ook eens lokale evenementen en festiviteiten. Bijvoorbeeld een tempelfestival in Thailand, de Carnavalsoptocht in Salvador of bootraces in Kerala, India. Het is altijd erg bijzonder om toeschouwer te mogen zijn op religieuze of folklore festiviteiten die alleen daar worden gehouden. Er heerst vaak een saamhorigheidsgevoel, feesten samen met de locals! Je leert de cultuur echt goed kennen zo. Sawadee Reizen biedt speciale festivalreizen aan naar landen als Ethiopie, Peru en Ladakh (India). Als je zelf op pad gaat, houd dan in de gaten wanneer de festivals plaatsvinden en boek je reis eromheen. De festivalervaring wil je niet missen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top